Drinkwater is voor iedereen belangrijk. In het ene land zoals in Nederland kan je het uit de kraan drinken en in het andere land zoals Spanje is het verstandig op het water te kopen bij de supermarkt. Maar heb je ook ooit nagedacht over het drinkwater van onze koeien, kippen varkens? Drinkwater varkenshouderij is dus een duurzame manier voor het omgaan met zowel de varkens al het op gaan met bacteriën. Want tegenwoordig doen veel boeren meer. Het houd in dat niet alleen de varkens, maar ook de andere dieren zoals koeien en kippen fris water krijgen. Daarvoor is het belangrijk dat het drinkwater van de varkenshouderij goed op peil is.

Waarom zo belangrijk?

Het systeem van het schone drinkwater wordt zo snel mogelijk aangesloten in uw schuur. Dit kan ook een van de redenen zijn dat bedrijven een ster zouden krijgen bij het keurmerk van het welzijn van de dieren. Veel mensen vinden het namelijk belangrijk dat het welzijn van de dieren goed is. Veel boeren moeten daar dus rekening mee houden dat het leven van hun dieren goed is. Mocht dat het geval zijn zouden supermarkten ook sneller met jou samenwerken. Aangezien de consument dat uiteindelijk ook bepaald. De consumenten van de supermarkt vind het belangrijk dat de dieren een goed leven hebben gehad. Dat is ook namelijk de voornaamste reden dat de consument het stukje vlees pakt met daarop een of meerdere sterren. Je kan het herkennen aan een groen label met gele sterren erop. Meestal te vinden rechts of links bovenaan de verpakking.

Gezondheid

De gezondheid van de dieren is namelijk heel belangrijk voor de dieren. In dit geval is het belangrijk voor de varkens. Het zorgt de boer niet alleen voor een beter leven keurmerk, maar ook dat wij met z’n alle een lekkerdere stukje vlees hebben. Ook veel de leverancier is het belangrijk dat het welzijn van de dieren. Zo zorg je er ook voor dat jouw dieren langer leven. Mochten ze een goed leven hebben gehad krijg je dus een keurmerk. Veel boeren staan dus ook op het punt om te veranderen. Veel veranderen kost natuurlijk ook veel tijd. Sommige boeren hebben het er wel voor over en de andere niet.

 Het verduurzamen in de sector vee is niet alleen goed voor de dieren nee, ook voor de mensen in Nederland kan het veel verschil maken. Het vee is namelijk en van de grootste uitstoters van Nederland. Veel mensen houden zich daarom ook bezig dat Nederland bewust wordt dat het zo is. Dat kan je zien door alle demonstraties die worden gehouden door het hele land. Daarin tegen vinden boeren dat zij te weinig krijgen van de Overheid. Niet alleen qua geld maar ook qua de omstandigheden waar ze in werken.