Als je een hond hebt, doe je natuurlijk alles dat hij zo gezond mogelijk is. Het is dan ook erg belangrijk om het gebit van het beestje zo schoon mogelijk te houden. Wanneer deze niet goed schoon wordt gehouden, kan de hond namelijk last krijgen van tandsteen en dit is erg vervelend. Er zijn verschillende producten waar je uit kunt kiezen die jou kunnen helpen om tandsteen bij je hond tegen te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld speeltjes die helpen om het gebit te reinigen terwijl hij ermee speelt of een speciale tandenspray. Lees snel verder om te kijken welk product het beste is voor jou om tandsteen te bestrijden.

California Pets drinkwater additief om tandsteen te voorkomen

Als je wilt dat je hond geen last krijgt van tandsteen, kun je ervoor kiezen om drinkwater additief te gebruiken. Het is heel gemakkelijk om te gebruiken: je hoeft namelijk alleen maar een theelepel van de vloeistof toe te voegen aan een kwart liter drinkwater. Drinkwater additief van California Pets doet de rest voor je! Het bevat actief zuurstof dat zowel de bacteriën in de bek van je hond bestrijdt en ook die in de drinkbak. Zo kunnen schadelijke bacteriën niet langer hun werk doen waardoor zij geen tandsteen meer kunnen vormen.

Wanneer je drinkwater additief moet gebruiken

California Pets drinkwater additief is de ideale oplossing wanneer je hond last heeft van tandsteen, maar ook van een slechte adem of tandplak. Het lost namelijk tandplak op en zorgt er tegelijkertijd ook voor dat tandsteen week wordt. Hierdoor is het eenvoudig te verwijderen. Op deze manier kan het voorkomen worden dat je hond last krijgt van tandvleesontsteking of tandbederf.

De Pet Tooth Stick voor honden om tandsteen te bestrijden

De Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz is een hele eenvoudige manier om de tandsteen van je hond te bestrijden. Met deze innovatieve borstel, die speciaal is gemaakt voor huisdieren, kun je voedselresten heel gemakkelijk weghalen. Hierdoor kunnen er ook geen bacteriën zich nestelen in deze resten. Daarnaast helpt het ook om tandplak en tandsteen bij je hond tegen te gaan.

Zo gebruik je de Pet Tooth Stick

De spons-kop van deze tandenborstel bestaat uit hele kleine nanodeeltjes die veranderen in buisjes wanneer deze nat worden. Deze buisjes hebben een absorberende kracht waarmee viezigheid en vlekken op het tandglazuur snel geabsorbeerd worden.

De Dental Chew Toy van Chewsi

Je kunt er ook voor kiezen om op een speelse manier het gebit van je hond schoon te maken. Je hoeft in dit geval zelf niets te doen, wat erg handig is. Het speeltje is gemaakt van rubber van hele goede kwaliteit en is helemaal natuurlijk, dus je hond kan het niet kapot bijten. Daarnaast heeft het een grote aantrekkingskracht op honden waardoor hij er graag mee wil spelen.

Wat doet de Dental Chew Toy precies

De Dental Chew Toy heeft speciale noppen op de zijkant die voedselresten en tandplak verwijderen wanneer je hond op het speeltje bijt. Daarnaast voorkomt de Dental Chew Toy ook dat je hond last krijgt van tandsteen of tandbederf. Door de ribbelige structuur van het speeltje worden de tanden van je hond goed schoongemaakt.

Een gezond gebit met de Natural Tandspray van Dr. Brite

Je kunt ook kiezen om de tandsteen van je hond te bestrijden met de Dr. Brite Natural Tandspray. Dit is een biologisch product dat naast je hond, ook je kat beschermt tegen tandsteen en een slechte adem hond. Deze spray vermindert namelijk tandplak waardoor tandsteen niet kan ontstaan en je huisdier dus ook minder snel last krijgt van een slechte adem.

Ingrediënten van de Natural Tandspray van Dr. Brite

De Natural Tandspray bevat helemaal geen ingrediënten die schadelijk zijn voor het gebit van je hond. Het bevat namelijk kokosolie om op een natuurlijke manier de slechte bacteriën op het gebit van je hond te bestrijden. De peterselie zaadolie zorgt voor daarnaast voor een frisse adem bij je hond en verder zit er ook nog propolis in de Natural Tandspray van Dr. Brite: een lijmachtige stof die alle bacteriën en schimmels in de bek van je hond doodt.

Niet langer last van tandsteen met de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite

Door regelmatig de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite te gebruiken, zal je hond niet langer last hebben vervelend tandsteen. Je kunt zo namelijk heel eenvoudig tandplak verwijderen bij je hond, waardoor dit niet kan veranderen in tandsteen. Naast het voorkomen van tandsteen, kun je het gebruiken om zijn gehele mondgezondheid te verbeteren en de conditie van het tandvlees te verbeteren. De Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite is heel gemakkelijk om te gebruiken en is geschikt voor zowel een hond als een kat.

De Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite uitgelegd

De Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite is een speciaal pennetje die je kunt gebruiken om tandplak en tandsteen verwijderen hond en om geïrriteerd tandvlees goed te behandelen. Daarnaast krijg je er ook een speciale spray bij zodat je deze samen kunt gebruiken. Die spray bevat uitsluitend biologische ingrediënten zoals kokosolie, peterselie zaadolie, propolis en grapefruit zaadolie. Hiermee worden alle schadelijke bacteriën gedood en blijft de bek van je hond gezond.

Een gezond gebit met de Pet Dental Kit van OxyFresh

Met deze Pet Dental Kit van OxyFresh zit je zeker goed. In deze set zitten drie vinger tandenborstels, een tandpasta en een tandenspray. De tandpasta kun je heel eenvoudig op de tanden van je hond smeren door de vinger tandenborstels te gebruiken. Vervolgens spuit je de tandenspray op het gebit en op de tandvleeslijn van je hond. Op deze manier blijft hij helemaal verlost van tandplak en dus ook van tandsteen. Deze producten van OxyFresh bevatten namelijk actief zuurstof dat de schadelijke bacteriën actief bestrijdt. Zo krijgen zij geen kans om zich te nestelen en om tandplak te maken of nare geurtjes te verspreiden. Het probleem van je hond wordt dus echt aangepakt en bestreden en niet alleen gemaskeerd door een lekker luchtje.