Het verhaal van Ditjes & Katjes

Stel je het volgende eens voor: Koffie drinken met een kat op schoot, een wijntje met de vriendinnen terwijl de katten jullie stuk voor stuk de slappe lach bezorgen, een voorleesmiddag voor jouw kleintje(s) tussen de katten... Dat kan allemaal bij kattencafé Ditjes & Katjes in Den Haag!

Fam&Eefbank Hoe is Ditjes & Katjes begonnen? Met een idee. Een idee over onze wereld in het groot én in het klein. Bijna iedereen is tegenwoordig druk druk druk; werk, kinderen, je sociale leven, noem het maar op. Dan is het des te lekkerder om even zorgeloos te lachen en te genieten van al het goeds dat het leven toch echt te bieden heeft! Dit kan allemaal bij kattencafé Ditjes & Katjes; dé plek voor mens en kat! Hier kom je lekker met een poes op schoot koffie drinken. Of lunchen. Of borrelen. In een fijne omgeving en vooral tussen de katten. 

Mijn poes Famke is de inspiratie voor Ditjes & Katjes, want ze is lief, eigenwijs en zorgt dagelijks voor een flinke dosis ontspanning in mijn huis. Hoe gaaf is het om dat te delen? Wist je trouwens dat het wetenschappelijk is bewezen dat dieren een kalmerend effect hebben op mensen? Het helpt zelfs tegen depressies! Reden te meer om vaak aan te schuiven bij Ditjes & Katjes.

Er zijn vele katten in de asiels in Nederland. Gelukkig neemt het af, maar het blijft nog steeds een groot probleem. Samen met het geweldige Haags Dierencentrum hebben we dan ook 6 heel fijne en lieve katten kunnen selecteren uit hun grote aanbod. Zo hebben zij weer wat meer ruimte voor andere katjes en kan ik samen met jullie voor de Ditjes & Katjes-katjes zorgen. We zorgen ervoor dat ze goed en gezond eten krijgen, maar ook de liefde en aandacht krijgen  die ze verdienen, naast de allerleukste kattenmeubels en speeltjes die er zijn! Nothing but the best for my kitties ;-)!

Ditjes & Katjes is.. 

..onthaasten

Misschien heb je thuis al een kat of een poes, maar vind je het fijn wat extra aandacht aan de asielkatten te kunnen geven. Of je moet nog van alles: afwassen, opruimen, de was doen. Of je hebt gewoon zin even langs te komen, en koffie te drinken met een kat aan je zijde. Dat kan allemaal bij Ditjes & Katjes! Maar misschien heb je juist om een of andere reden helemaal geen kat thuis; je vriend of vriendin, moeder of broer is allergisch, je huisbaas laat het niet toe, of je vindt het zo jammer van je meubels...

We hebben alles waar je behoefte aan hebt! Kom lunchen of borrelen met je vrienden, doe een spelletje of lees de krant aan de lange leestafel, of zak weg in een luie stoel en laat je inspireren door de spelende katjes.

 

..duurzaam

Duurzaamheid staat voorop in ons café. Dat zie je bijvoorbeeld terug op de kaart; we werken zoveel mogelijk met biologische producten. De koffie en thee zijn (h)eerlijk. Ditjes & Katjes werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers, waaronder die van het brood, de biertjes en wijnen. Ook veel van onze merchandise komt van lokale dan wel kleine ondernemers!

Duurzaam denken is ook het uitgangspunt voor de katten. We werken samen met het geweldige Haags Dierencentrum om de katten uit het asiel te adopteren. Ze krijgen goede en biologische voeding van Yarrah en in hun leefomgeving besteden we veel aandacht aan goede, duurzame speeltjes en kattenmeubels.

Ook in de inrichting van Ditjes & Katjes zie je de duurzame elementen terug. Zo hebben we veelal vintage en tweedehands meubels. We selecteren op duurzaamheid van de bedrijven waar we de aankopen doen en de bedrijfskleding evenals de merchandise die we verkopen is zoveel mogelijk van ecologische oorsprong.

.. persoonlijk

Persoonlijk contact hebben met elkaar is belangrijk en fijn! Dat is wat je ook in Ditjes & Katjes zult vinden, zowel bij ons als bij elkaar. Natuurlijk hebben we wifi maar als je daar geen gebruik van wilt maken om even telefoon- of laptoploos te zijn, dan juichen we dat van harte toe.

Wij, het team van Ditjes & Katjes, vinden het ook belangrijk om goed voor onze gasten te kunnen zorgen! We houden ervan dat stukje ‘home away from home’ te creëren!