Adviesleeftijd Kinderen

1.5 jaar na de start van ons fijne kattencafé, zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om een adviesleeftijd voor kinderen in te stellen, namelijk 8 jaar en ouder! We houden enorm veel van kinderen, en we voelen de liefde en het enthousiasme van hen voor onze katten en dat is werkelijk hartverwarmend. Dit enthousiasme is echter vaak enigszins intimiderend en daarmee nadelig voor de katten (en de andere bezoekers van het café). Hieronder leggen we daar graag meer over uit!

Ontspannen sfeer
Het is de bedoeling dat Ditjes & Katjes een plek is om heerlijk te kunnen ontspannen tussen de katjes. Het is dan ook van belang om rust te waarborgen. Jonge kinderen kunnen enthousiasme – of ontevredenheid – nog wel eens uiten in harde geluiden (gillen of huilen). De katten kunnen hier erg van schrikken waardoor ze angstig zullen worden en zich terug willen trekken. Dit is niet fijn voor de katten en niet leuk voor de andere gasten.

De katten gaan het liefste zelf op ontdekking uit. Een rustige en afwachtende houding wordt vaak (maar natuurlijk niet altijd) beloond met een kopje van de kat of zelfs een kat op schoot. We begrijpen dat kinderen graag willen spelen en knuffelen met de katten, maar de katten vinden het niet fijn als ze achterna gezeten worden of opgepakt worden. Jonge kinderen kunnen dit misschien iets minder goed begrijpen. En het is ook niet de bedoeling om te rennen in ons kleine cafeetje. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan en het strookt niet met de rust in ons kattencafé.

Het kattencafé kent verschillende huisregels, wij denken dat deze regels door kinderen van 8 jaar en ouder goed te begrijpen zijn en dat zij zich hier goed aan kunnen houden. Voor jongere kinderen kan dit (onbewust) lastiger zijn. Ook zijn oudere kinderen beter in staat te begrijpen wanneer de katjes geen zin hebben om te spelen en kunnen zij beter omgaan met deze eventuele teleurstelling dan jonge kinderen. Katten slapen veel en jonge kinderen verwachten misschien te veel dat alle katten willen spelen. Dit is dus niet het geval.

We vragen jullie om in de reservering te vermelden of er kinderen mee komen. Als we dit nl niet weten, kan het zijn dat het te druk wordt omdat er dan teveel kinderen tegelijkertijd zijn en dan zouden we kunnen besluiten om de reservering naar een ander moment te verplaatsen. Dat is niet wenselijk natuurlijk, voor niemand. Dus met een vermelding kunnen we teleurstellingen voorkomen!

Kinderen en dieren
Wil je graag weten hoe jouw kind op dieren reageert, omdat je bijvoorbeeld overweegt om zelf huisdieren te nemen? Dat kan natuurlijk. Dan zijn de rustige momenten het beste om dit te doen. Hiervoor kun je contact met ons opnemen, dan kijken we even mee naar een geschikt tijdstip!